5 Pasi Practici Pentru Un CV Exceptional

Salut! Sunt Lili, un manager care vrea sa te ajute cu sfaturi practice sa-ti imbunatatesti CV-ul….deoarece aceasta e cheia spre un interviu reusit!

La ce ma uit eu atunci cand revizuiesc CV-urile pentru a chema candidatii la interviu?

  • Verific rapid CV-ul (5-7 secunde) sa vad daca e formatat corect (acelasi font), nu exista greseli gramaticale (mai ales in engleza), e structurat si….nu prea lung ; nu am rabdare sa citesc CV-uri lungi, oricum, ma intereseaza doar ultimele 2 joburi.

De ce e important cum arata CV-ul? Forma lui imi spune multe despre candidat si o sa urmaresc prin intrebari in interviu anumite calitati care reies chiar din CV (daca e organizat, daca stie sa structureze informatia)…si da, din pacat managerii isi formeaza o opinie dupa primele decunde revizuind CV-ul tau!

  • Ma uit sa vad daca ultimul job are legatura cu jobul la care ai aplicat la mine in echipa si cat ai stat in acea pozitie ca sa-mi dau seama in cemasura te potrivesti pe rol, cat de repede te-ai adapta noului rol etc.

De ce e important pentru un manager sa te potrivesti rolului cat mai bine? Pai daca angajez in echipa inseamna ca cineva si-a dat demisia sau am volume mai mari pe care trebuie sa le livrez, in consecinta o sa caut pe cineva care o sa se adapteze repede rolului sa contribuie in echipa in maxim 2/3 luni de la angajare.

Atentie, daca vedeti ca o companie are mai multe pozitii deschise cu acelasi rol inseamna ca se constituie o echipa noua si aveti sanse mai mari sa treceti review-ul de CV chiar daca nu sunteti un match.

  • Citesc ce ai scris ca si sumar despre tine in CV…daca nu ai scris nimic, o sa-ti caut profilul de LinkedIn si o sa caut acolo, ar fi bine sa gasesc asta undeva :).

De ce e asta important pentru mine: ma intereseaza sa vad ce obiective de cariera are candidatul respectiv si ce calitati considera ca are (aici as vrea sa vad 2/3 calitati listate si un obiectiv pe termen scurt). E important sa vad ca e driven, ca are aspiratii mari si asta e reflectat si in CV (cifre, success projects, certifications). Cu alte cuvinte, corelez ce ai scris aici la inceput cu ce ai pus mai jos in CV.

  • Ma uit la ultimul job, maxim ultimele 2 si de obicei caut sa vad ce ai facut inafara jobului; o sa caut proiecte, KPI’s, cifre, rolul tau in organizatie/echipa.

De obicei managerii stiu ce presupune un anumit rol, daca ai aplicat inseamna ca rolul tau e apropiat rolului pe care managerul il cauta …deci nu pune acolo task-urile standard pe care le faci, cele pe care managerul le vede oricum intr-un job description; in schimb as vrea sa vad ce ai facut tu inafara rolului, ce proiecte ai avut (participat/condus) si cum ai performat in echipa. Te-ai prins, ma uit sa vad daca ce scrii aici e din aceeasi serie cu descrierea ta de la inceputul CV-ului..

  • Nu in ultimul rand, ma uit la certificari (daca sunt relevante pentru rolul meu) si la hobbies

Certificarile sunt importante pentru mine deoarece arata ca ai facut un efort sa iei un examen, ai fost dedicat si constiincios; ce faci tu in timpul liber ma ajuta sa te cunosc pe plan personal…si asta e foarte important deoarece fiecare manager cauta sa aleaga un candidat cu care sa poata relationa usor.

Sper sa te ajute informatiile de mai sus, poti intra pe pagina noastra de FB unde o sa gasesti multe resurse video cu diversi manageri care o sa-ti povesteasca ce vad ei atunci cand revizuiesc un CV.

1 thought on “5 Pasi Practici Pentru Un CV Exceptional”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *